Scena

"Ivica i Marica" u Kraljevskom pozorištu

Dječija predstava "Ivica i Marica" nastala u produkciji Kraljevskog pozorišta "Zetski dom", biće sjutra igrana na sceni tog teatra od 18 časova.
"Ivica i Marica" u Kraljevskom pozorištu
Portal AnalitikaIzvor

Nastalu prema motivima poznate bajke braće Grim, ovu predstavu režirao je Mirko Radonjić, a uloge tumače Karmen Bardak, Tijana Bjelica i Danilo Babović. Radonjić takođe potpisuje dizajn scene i svjetla, tekst je dramaturški obradila Maja Simonović, kostime osmislila Lina Leković, saradnica na scenskom pokretu bila je Tamara Vujošević Mandić, a video materijal montirao je Gojko Berkuljan.

- Kroz nove načine i savremene projekte, kakva je upravo ova predstava, "Zetski dom" nastoji da istraži razloge gubitka najmlađe publike i da pronađe najbolji način da se sa ovom, najiskrenijom publikom, ponovo uspostavi uspješna interaktivna komunikacija. Rađena je na specifičan način, sa sasvim novim pristupom, bez klasične dramatizacije proznog teksta. Koristeći glumca kao biće sa svim svojim mogućnostima, reditelj sa ostatkom ekipe prolazi kroz proces koji otkriva sasvim nov pristup poznatoj priči... Predstava govori o hororu fantazije života u kući od slatkiša u Zemlji Dembeliji; ispada da tek obilje izvlači najgore iz ljudi - zapisao je Radonjić o ovoj predstavi.

K.J.

Foto: Kraljevsko pozorište "Zetski dom"

Portal Analitika