Scena

Kraljevsko pozorište gostuje u Crnogorskom narodnom pozorištu

Monodrama "Dnevnik ludaka" Kraljevskog pozorišta "Zetski dom" gostovaće večeras na sceni Crnogorskog narodnog pozorišta od 20 časova.
Kraljevsko pozorište  gostuje u Crnogorskom narodnom pozorištu
Portal AnalitikaIzvor

Komad nastao po tekstu Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, režirala je Mirjana Medojević, a igra Zoran Vujović. Dramaturgiju i prevod potpisuje Ljubomir Đurković, autorsku muziku Rade Vukčević, a dizajn svijetla Mirko Radonjić i Mirjana Medojević. Muziku su zajedno birali Zoran Vujović i Mirjana Medojević, scenografiju Medojević, a kostim Vujović. Video priloge režirao je Gojko Berkuljan.

- U tematskoj ravni ovo je priča o ugnjetavanju čovjeka i njegovoj pobuni. Takođe, ovo je priča o poslušnosti, o definisanosti društvenih uloga, o surovosti i rigidnosti sistema, o tankoj granici između ludila i normalnosti. Insistiranje na traženju naših neosviještenih motivacija, naših kompleksa i slabosti, ali i na akomuliranju snage da se kao pojedinci konfrontiramo (ne)normalnom društvu, ciljevi su kojima se ova predstava otvara ga gledaocu - zapisala je rediteljka o ovom komadu.

K.J.

Portal Analitika