Scena

"Koza ili ko je Silvija" u Tivtu i Podgorici

Drama Edvarda Olbija "Koza ili ko je Silvija" u režiji Danila Marunovića biće igrana dva dana zaredom, i to u Tivtu i Podgorici.
"Koza ili ko je Silvija" u Tivtu i Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Publika tivatskog Centra za kultur moći će da je pogleda večeras na Velikoj sceni od 20 časova. U istom terminu sjutra će biti izvedena na sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta u Podgorici.

Uloge tumače Marko Baćović, Nada Vukčević, Dejan Ivanić i Emir Ćatović.

Riječ je o diplomskoj predstavi Marunovića, koji se već proslavio dokumentarnim i video radovima, a nastala je u koprodukciji CNP-a sa Barskim ljetopisom i Fakultetom dramskih umjetnosti sa Cetinja. Osim režije, Marunović potpisuje dizajn scene i izbor muzike. U autorskom timu su još Ivanka Vana Prelević kao asistentkinja scenskog dizajna, Natalija Vujošević kao saradnica na kostimografiji, i Mirko Radonjić i Mili Malović koji su uradili dizajn svjetla.

- Predstava je teška, ali je zato baš blagorodna. Ima nešto ljudsko u sebi, koliko god je tema neobična. U osnovi, ovaj komad je prava porodična drama. Kroz situacije sa neobičnim likom dobili smo vodviljske elemente. Kao što je Olbi napisao u podnaslovu predstave "prilog definiciji tragedije", ovo jeste i neka vrsta tragedije. Neki tabui nestaju, neki novi nastaju, teško je snaći se u tom polju - kazao je Baćović o radu na drami "Koza ili ko je Silvija".

K.J.

Foto: CNP/D.Miljanić

Portal Analitika