Scena

Dvije projekcije "Ruskih kapa" u Tivtu

Polučasovni film "Ruske kape" koji je režirao Kosta Đorđević prema scenariju naše poznate spisateljice Ksenije Popović biće sjutra prikazan u Velikoji sali Centra za kulturu Tivat od 12 i 19 časova.
Dvije projekcije "Ruskih kapa" u Tivtu
Portal AnalitikaIzvor

Ovo ostvarenje na edukativan način govori o heroinskim ovisnicima i narkomaniji, te ovaj problem prikazuje u novom, drugačije svjetlu.

- Glavni junak, Igor, svojom ovisnošću dospio je na samu marginu društva, čime je izgubio i ljudsko dostojanstvo i građanska prava. Nakon što dotakne neizbježno dno svakog ovisnika od heroina, primoran je da se suoči sa svojom bolešću i da donese velike i teške odluke - ukoliko želi da spasi jedino što mu je ostalo, a do čega drži najviše na svijetu - siže je ovog filma.

Glavnu ulogu tumači Momčilo Otašević, a ostale su takođe povjerene crnogorskim glumcima: Mišu Obradoviću, Slaviši Čuroviću, Vanji Milačić, Branki Femić, Juliji Milačić, Zoranu Vujoviću, Andrei Mugoši, Čarni Marković, Marku Đurišiću, Borivoju Raičeviću, Smiljani Martinović i Karmen Bardak.

Producenti filma su Filip Đurišić i Ksenija Popović. Ulaz na projekciju je besplatan.

- Upravo je bitna poruka mladim ljudima. Ono što sam ja shvatio tokom ovog procesa, i kada sam počeo da se bavim ovim filmom, kada smo proveli nekoliko dana na Kakarickoj gori i tamo pričao sa štićenicima, u razgovoru su mi neki ljudi otkrivali da su herion probali sa 13 godina. A onda sam se sjetio da se meni ženio ujak kada sam imao 12 - 13 godina, da sam popio dva piva i da nisam znao ni kako se zovem, ni gdje sam, ni što radim... i tada pomislio kako je alkohol - super. Njemu se lako i oduprijeti, ali kada probaš heroin sa 13 godina, ne znam koje čudo mora da se desi da bi te spasilo. To mora da bude čudo, jer si previše mlad, ne znaš, a u prevelike probleme si se upuštio probanjem droge. Cilj je odvojiti ljude - djecu, prije svega - od toga - kazao je Otašević za Portal Analitika nakon premijere ovog filma sredinom decembra u podgoričkom Cineplexx-u.

K.J.

Portal Analitika