Scena

"Allegretto Albania" u Studiju

Drama "Allegretto Alabania" Stefana Čapaljikua, u režiji Idriza Đokaja, biće sjutra igrana na sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta od 20 časova.
"Allegretto Albania" u Studiju
Portal AnalitikaIzvor

Uloge tumače Mirko Vlahović, Gorana Marković, Mišo Obradović, Dragan Račić, Emir Ćatović, Slavko Kalezić i Jelena Minić.

- Pružila mi se prilika da budem reditelj u CNP-u i to to doživljavam kao veliku čast i priliku da se pokažem pred ovdašnjom publikom. U intenzivnom radu na predstavi želim da zahvalim svim ostalim glumcima koji ovdje igraju. Izuzetno sam ponosan i zbog toga što sam među njima stekao velike prijatelje... Ovaj XXI vijek je vijek velikih tehnoloških čuda, ali i vrijeme u kome opstaje krvna osveta. Eto, i u trećem milenijumu nas sustižu slike iz prošlosti. Autor u drami pronicljivo sugeriše da u trci sa modernim ne treba se odreći najvrjednijeg iz naših kultura i tradicija, prevashodno moralnog konteksta. A komad "Allegretto Albania" dolazi u pravo vrijeme - kada se svi pitamo o ispravnosti lutanja u XXI vijeku - kazao je Đokaj o ovom komadu.

Dramaturškinja predstave je Dragana Tripković, uz asistenciju Balše Počeka. Reditelju je asistirala Ana Jovanović, a saradnici na scenskom dizajnu su Lina Leković, Ivana Murišić i Vladan Bošković. Izvršnu produkciju potpisuje Nela Otašević.

K.J.

Foto: CNP/A.Kašćelan

Portal Analitika