Scena

Monodrama o rejtinzima i rijaliti pozorištu u Nikšiću i Tivtu

Monodrama "Poslednja šansa" u produkciji FaVI teatra iz Beograda biće večeras i sjutra igrana u Nikšićkom pozorištu odnosno Centru za kulturu Tivtu od 20 časova.
Monodrama o rejtinzima i rijaliti pozorištu u Nikšiću i Tivtu
Portal AnalitikaIzvor

Nastalu prema tekstu Mirjane Bobić Mojsilović, Suzana Petričević je ovu predstavu do sada izvela skoro tri stotine puta, i za to dobila tri prestižne nagrade. Zlatna kolajna uručena joj je na 35. Internacionalnom festivalu monodrame i pantomime u Zemunu 2010. godine. Iste godine proglašena je za najbolju dramu na XV Festivalu malih scena i monodrame u Istočnom Sarajevu, dok je u velikoj internacionalnoj konkurenciji na IX Festivalu "Zlatni vitez" u Moskvi osvojila prvu nagradu 2011. godine.

- "Poslednja šansa" je drama sa smijanjem i pjevanjem, priča o malim ljudima i malim šansama, ali je zapravo priča o Velikom bratu koji upravlja našim životima. To je i priča o svijetu zabave danas o "rejtinzima" i gledanosti kao jednom mjerilu uspjeha. To je, takođe, i priča o našim posrnućima i uzletima, te o lakoći sa kojom smo spremni da prihvatimo naredbe svevidećeg oka "Vrhovnog kontrolora" kako bismo ostali u igri. "Poslednja šansa" je priča o rijaliti televiziji, sredstvima rijaliti pozorišta - siže je ove monodrame.

K.J.

Portal Analitika