Scena

Dvije večeri "Urnebesne tragedije" u CNP-u

Komad "Urnebesna tragedija" Dušana Kovačevića u režiji Veljka Mićunovića i produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta, biće sjutra i u srijedu igran na Velikoj sceni matičnog teatra od 20 časova.
Dvije večeri "Urnebesne tragedije" u CNP-u
Portal AnalitikaIzvor

Uloge tumače: Ana Vujošević, Mladen Nelević, Vule Marković, Nada Vukčević, Branimir Popović, Branka Stanić, Meto Jovanovski, Mišo Obradović i Momo Pićurić.

- Tekst je nastao 1991. godine, a akcenat je stavljen na društveno-politički kontekst, na ludilo tog vremena. Dvadeset i više godina kasnije, osvrtanje na to vrijeme mora da bude nešto drugačije. Akcenat je na mladiću Nevenu, na pitanje njegove budućnosti, koja tih 90-tih nije postojala. A to je sada napredna generacija koja ima, pak, bagaž prošlog vremena, koji je i na njima ostavio ožiljak... Dramski tekst i predstava su različiti, ali ne treba da iznevjerimo pisca koji je dao tu klackalicu između tragedije i komedije. Jer Dušan Kovačević dobro poznaje naš mentalitet, možda bolje i od nas samih - kazao je dramaturg ove predstave, Slobodan Obradović.

Producent predstave je Janko Ljumović, scenograf i kostimograf Miodrag Tabački, muziku je izabrao reditelj, asistentkinja kostimografa je Lina Leković, a izvršna producentkinja Nela Otašević.

K.J.

Portal Analitika