Scena

Koncert dua Bulatović-Nikčević sa kamernim orkestrom u Velikoj sali

Duo gitara koji čine Srđan Bulatović i Darko Nikčević prirediće sjutra sa kamernim orkestrom koncert "The Best of Montenegro" u Velikoj sali KIC-a "Budo Tomović" od 20 sati, u okviru DEUS-a.
Koncert dua Bulatović-Nikčević sa kamernim orkestrom u Velikoj sali
Portal AnalitikaIzvor

Ovaj nastup dio je njihovog novog istoimenog projekta na kome rade sa desetočlanim kamernim ansamblom koji predvodi istaknuti crnogorski violinista mr Vili Ferdinandi. Na repertoaru su autorske kompozicije inspirisane tradicionalnom crnogorskom muzikom.

Kako se navodi u najavi, dr Srđan Bulatović i mr Darko Nikčević prisutni su na sceni više od dvije decenije. Bulatović je doktor klasične gitare, a Nikčević magistar audio-tehnologije. Počeli su izvođenjem klasične, filmske i flamenko muzike različitih autora, a posljednjih godina publici se predstavljaju autorskim djelima.

- Njihove kompozicije oslanjaju se na tri tačke: Mediteran, Orijent i Balkan. Dakle, u njima možete osjetiti ljepotu mediteranskog zvuka, misticizam Orijenta i nepravilne ritmove Balkana. Ova djela inspirisana su tradicionalnom muzikom Crne Gore, a u nekima od njih osjeća se uticaj muzičkih pravaca u kojima je gitara bila i ostala dominantan instrument kao što su rok, flamenko i finger-picking stil. Ono što je konstantno prisutno u njihovim djelima jeste da i dalje govore jezikom klasične i flamenko gitare - navodi se u najavi ovo događaja.

K.J.

Portal Analitika