Scena

"Dnevnik ludaka" ponovo na Cetinju

Predstava "Dnevnik ludaka" koju je Mirjana Medojević režirala po tekstu Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, biće večeras igrana u Kraljevskom pozorištu "Zetski dom" na Cetinju od 20 časova.
"Dnevnik ludaka" ponovo na Cetinju
Portal AnalitikaIzvor

Ovu monodramu izvodi Zoran Vujović, dramaturgiju i prevod potpisuje Ljubomir Đurković, autorsku muziku Rade Vukčević, a dizajn svijetla Mirko Radonjić i Mirjana Medojević. Muziku su zajedno birali Zoran Vujović i Mirjana Medojević, dok je scenografiju radila Medojević, a kostim Vujović. Video priloge režirao je Gojko Berkuljan.

- U tematskoj ravni ovo je priča o ugnjetavanju čovjeka i njegovoj pobuni. Takođe, ovo je priča o poslušnosti, o definisanosti društvenih uloga, o surovosti i rigidnosti sistema, o tankoj granici između ludila i normalnosti. Insistiranje na traženju naših neosviještenih motivacija, naših kompleksa i slabosti, ali i na akomuliranju snage da se kao pojedinci konfrontiramo (ne)normalnom društvu, ciljevi su kojima se ova predstava otvara ga gledaocu - zapisala je Medojević o radu na ovom komadu.

Portal Analitika