Scena

Promocija "Crnogorskog romana" Đura Radosavovića u Gradskoj knjižari

"Crnogorski roman" Đura Radosavovića biće večeras promovisan u Gradskoj knjižari na Trgu republike u Podgorici, od 20 časova.
Promocija "Crnogorskog romana" Đura Radosavovića u Gradskoj knjižari
Portal AnalitikaIzvor

O novom izdanju kuće Nova knjiga govoriće prof. dr Slavica Perović i Balša Brković, kao i autor.

- "Crnogorski roman" je priča o generaciji rastrgnutoj između tradicije i tranzicije, društvu u raspadanju sa prevelikim nasljeđem i teretom. Ljudi izgubljeni u haosu svakodnevice ne uspijevaju da uopšte odrede sebi cilj. Roditi se u Crnoj Gori istovremeno je i prokletstvo i privilegija. Ovo je priča o hitmenima, ljubavi, porocima, moralu, nemoralu i genima vješto ispletena u vrhunsku književnost. Moderan roman. U ime tradicije, tranzicije i krvne osvete. Crnogorska priča i "Crnogorski roman" - navodi se u najavi ovog događaja.

Đuro Radosavović rođen je 1986. u Titogradu, odrastao u Podgorici, živi u Beogradu. Učeio je engleski i francuski jezik na Institutu za strane jezike u Podgorici. Dobitnik je nagrade Francuskog kulturnog centra za kratkometražni film prikazan na 61. filmskom festivalu u Kanu 2008. godine. Objavio roman "Budva, bagra i blud" (2011.). Već četiri godine za podgoričke Vijesti piše satiričnu kolumnu "Kosmos ispod sača". Preveo je, između ostalih, knjige Antonija Negrija i Majkla Harda, kao i nekoliko bajki za djecu. Objavio je kratke priče, eseje i književne kritike. Priče su mu prevođene na francuski, engleski i ruski jezik. Novi naslov Đura Radosavovića, "Crnogorski roman", možete naći u svim Gradskim knjižarama ili poručiti putem internet stranica Nove knjige.

Portal Analitika