Scena

Marko Pogačar posljednji gost kursa "Književnost i transformacije"

Tromjesečni kurs "Književnost i transformacije" u organizaciji Alternativne teatarske aktivne kompanije - ATAK biće večeras zvanično završen razgovorm sa hrvatskim pjesnikom Markom Pogačarom u Američkom uglu od 18.30 sati.
Marko Pogačar posljednji gost kursa "Književnost i transformacije"
Portal AnalitikaIzvor

Razgovor će voditi Vasko Raičević, a nakon ovog predavanja Pogačar će biti i gost u podgoričkoj Narodnoj biblioteci "Radosav Ljumović", od 20 sati.

Marko Pogačar rođen je 1984. godine u Splitu. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je Komparativnu književnost i opću povijest, a na istom univerzitetu trenutno pohađa doktorske studije Književnosti, kulture, izvedbenih umjetnosti i filma.

Poeziju, esejistiku i književnu kritiku redovno objavljuje u hrvatskoj i inostranoj periodici, na Internetu, te na Trećem programu Hrvatskog radija. Prevodio je s engleskog jezika, uglavnom savremenu američku liriku. Urednik je u književnom časopisu Quorum. Zamjenik je glavnog urednika u magazinu za kulturna i društvena zbivanja Zarez. Pjesničke, prevodilačke i publicističke naslove uređuje za više hrvatskih izdavača.  Član je programskog odbora Goranovog proljeća. Svira bubnjeve u post-pank bendu "Death Disco".

Podsjećamo, Alternativna teatarska aktivna kompanija organizuje program "Književnost i transformacije" u partnerstvu sa Fondom za aktivno građanstvo - fAKT, u okviru projekta "De facto strong" finansiran posredstvom Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori kroz program IPA Civil Society Facility. 

Portal Analitika