Scena

"Dvije" gostuju u Zetskom domu

Drama "Dvije" nagrađivane hrvatske autorke Tene Štivičić, nastale u koprodukciji NVO Prazan prostor i Radmile Božović, biće večeras igrana u Kraljevskom pozorištu "Zetski dom" od 20 časova.
"Dvije" gostuju u Zetskom domu
Portal AnalitikaIzvor

Na sceni je igraju Radmila Božović i Gorana Marković, koje potpisuju adaptaciju i režuju. Njima se, putem audio i video snimaka, "pridružuju" Branimir Popović, Tijana Bjelica i Smiljana Martinović.

- Predstava se bavi životima mladih sa ovih prostora koji su zatrpani elementima svakodnevnog, savremenog života koji život čine naizgled ugodnim, a ne dozvoljavaju da prave, suštinske životne vrijednosti dođu do izražaja. Tekst je adaptiran, pa se radnja odvija u današnjoj Podgorici. Dvije prijateljice ispunjavaju svoje vrijeme trivijalnim stvarima i postaju žrtve međusobne prevare da je ugođaj života pod njihovom kontrolom. Rođene u periodu ratova na Balkanu, njihovi životi su unaprijed određeni tubulentnim dešavanjima na ovim prostorima i tranzicijama zemalja. One su nus-pojava pomjerenog poslijeratnog uređenja zemlje u kojoj žive. Njihove živote bitno omeđuju raznoliki medijski uticaji, pa su konstantno bombardovane informacijama o naizgled ugodnom, a posve nestvarnom načinu urbanog življenja - siže je ove predstave.

Portal Analitika