Scena

DAEC: "Soba bez broja" u Domu umjetnika u Kotoru

U nedjelju, 22. novembra, u 17 h, u okviru redovnog Dana otvorenih vrata, biće otvorena zajednička izložba Ekaterine Sisfontes iz Švedske i Andrija Bazjuta iz Ukrajine biće danas otvorena u Domu umjetnika u Kotoru - zgradi nekadašnje Jugooceanije - u 17 časova, u okviru Dana otvorenih vrata, saopšteno je Portalu Analitika iz Dukley Art Community Centra.
DAEC: "Soba bez broja" u Domu umjetnika u Kotoru
Portal AnalitikaIzvor

Prema riječima umjetnika, ovaj projekat pod nazivom "Soba bez broja" bavi se schizophasia fenomenom, tj, simptomom psihičkih poremećaja izraženih u narušavanju strukture govora, pri čemu se, za razliku od nepovezanosti govora, fraze pravilno grade, ali nemaju nikakav smisao.

- Ponekad ni mi sami ne znamo koliko su nelogične naše misli, ako su izvučene iz konteksta našeg ličnog života. Govor političara, ljekara ili filozofa malo se razlikuju od govora čovjeka oboljelog od šizofazije. Osim toga, čovjeku je uopšte svojstven nesklad između govora i delovanja, između zamišljenih moralnih vrijednosti i realnih odnosa, između izabranih ciljeva i krajnjih rezultata. A možda to i nije tako loše, ali je neusklađenost logičkih lanaca vidljiva i upravo o tome želimo da nešto kažemo u ovom projektu - zaključci su autora projekta nakon višegodišnjeg samoposmatranje i posmatranje drugih.

Portal Analitika