Scena

Andro Martinović govori na kursu "Književnost i transformacije"

Reditelj i filmski kritičar Andro Martinović biće sjutra gost kursa "Književnost i transformacije" u Američkom uglu od 18 sati.
Andro Martinović govori na kursu "Književnost i transformacije"
Portal AnalitikaIzvor

Razgovor sa Martinovićem, koji organizuje Alternativna teatarska aktivna kompanija - ATAK, i ovog puta moderira književnik Vasko Raičević.

Andro Martinović rođen je 1977. godine u Nikšiću. Diplomirao Opštu književnost i teoriju književnosti i Filmsku i TV režiju u Beogradu, a magistrirao na Filološkom fakultetu u Beogradu. Glavni je urednik programa Crnogorske kinoteke i docent na Fakultetu vizuelnih umjetnosti u Podgorici.

Autor je nekoliko nagrađivanih kratkometražnih filmova, koji su prikazani u zvaničnoj selekciji više od dvadeset prestižnih međunarodnih festivala. Objavljivao tekstove kao kolumnista Art dodatka dnevnog lista Vijesti i kao saradnik u stručnim časopisima.

U fazi je realizacije debitantskog dugometražnog igranog filma, za koji je dobio prvu nagradu na Konkursu za sufinansiranje kinematografskih djela Ministarstva kulture Crne Gore i koji je odabran u CineLink selekciji Sarajevo Film Festivala 2011. godine.

Alternativna teatarska aktivna kompanija organizuje program "Književnost i transformacije" u partnerstvu sa Fondom za aktivno građanstvo - fAKT, u okviru projekta "De facto strong" finansiran posredstvom Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori kroz program IPA Civil Society Facility

Portal Analitika