Scena

Još dvanaest programa 1. Internacionalnog sajma knjiga u Podgorici

Treći dan 1. Internacionalnog sajma knjiga u Kapital plazi u Podgorici počeo je promocijom knjige "Njegoš naš nasušni" Gorana Sekulovića, čiji je izdavač Nacionalna biblioteka "Đurđe Crnojević" i predstavljanjem rezultata prevodilačke mreže Traduki.
Još dvanaest programa 1. Internacionalnog sajma knjiga u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Dok su o Sekulovićevoj knjizi, uz autora, govorili Borislav Cimeša i Marijan Mašo Miljić, značajan doprinos Tradukija za regionalne autora predstavili su Hana Stojić, Aleš Čar, Andrej Nikolaidis i Vladimir Vojinović.

Od 16 časova biće predstavljena izdavačka produkcija kuće Meandarmedia, o kome uz prvog čovjeka te firme, Branka Čegeca, govore Zuvdija Hodžić i Mladen Lompar

"Sabrane pjesme Pavla Đonovića" - jedno od možda najznačajnijih naslova kojim je predstavljen ovaj crnogorski pjesnik - biće promovisane u 17 časova, a učesinici programa su Mladen Lompar, Ethem Mandić i Novica Vujović.

Ministar kulture Pavle Goranović posjetiće od 18 časova 1. Internacionalni sajam knjiga, neposredno prije početka predstavljanja knjige "Zimski zagrljaji" o kojoj će govoriti autor Goran Samardžić, i Andrej Nikolaidis.

Posljednja termin promocije od 19 časova namijenjen je djelu "Dollap" Arijana Leke, o kojoj će još govoriti Gazmend Čitaku i Jovan Nikolaidis.

Sjutrašnji progam počeće u 14 časova Predstavljanjem autora Umjetničke grupe "Knjižuljak", o kojoj će govoriti njeni članovi, pjesnici Bojan Savić Ostojić i Slobodan Ivanović.

Slovenački autori Muanis Sinanović, Tibor Hrs Pandur i Uroš Prah od 15 časova govoriće, pak, o još jednom specifičnom književnom krugu - Paraliterarnoj organizaciji I.D.I.O.T, koja izdaje i istioimeni časopis.

O knjizi "Luđak je vječno dijete" Boža Koprivice, koji je izdala Knjižara "Karver", čućemo još jednom u 16 časova od autora, zatim Borke Pavićević, Saše Ilić i Varje Đukić.

Naredni program 1. Internacionalnog sajma knjiga u subotu najavljen je za 17 časova, kada će Lidija Ćirić i Vujica Ognjenović predstaviti knjigu "Rekvijem za jedan dan" u izdanju kuće "Solaris", koju je napisala Ćirić.

Od 18 časova, biće predstavljeno stvaralaštvo Josipa Mlakića, a s njim će razgovarati Roman Simić.

Knjiga "Razvoj i dometi crnogorske retorike" Radovana Radonjića, koju je objavio Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Podgorice, biće promovisana od 19 časova, uz učešće Radonjića, zatim Nele Savković-Vukčević, Sretena Perovića i Radula Novovića.

Portal Analitika