Scena

"Vrmac" Antona Markovića u Galeriji Ljetnjikovca "Buća"

Izložba fotografija "Vrmac" čiji je autor Anton Marković, biće večeras otvorena u Galeriji Ljetnjikovca Buća u 20 časova.
"Vrmac" Antona Markovića u Galeriji Ljetnjikovca "Buća"
Portal AnalitikaIzvor

On će ovom prilikom predstaviti najnoviji ciklus fotografija, posvećen kulturnom pejzažu poluostrva, koje razdvaja Boku na Tivatski i Kotorski zaliv, a zapravo čini njegov centar.

- Na Vrmcu su tragovi i zostavštine svih civilizacija koje su pohodile ovim čudesnim prostorom, uklopljeni u subtropski ambijent funkcionalnog jedinstva, koje zahtijeva pažnju i zaštitu zajednice. Svaki kadar Markovićevih fotografija, govori o upravo o tome - navodi se u najavi ovog događaja koji organizuje Foto, kino i video klub "Mladost" iz Donje Lastve.

Anton Marković jedan je od istaknutih članova i osnivača ovog kluba. Rođen je 1951. godine u Tivtu. Fotografijom se bavi od 1970. godine. Osnovna znanja stekao je u Foto kino klubu "Mladost". Od 1981. do 1989. godine radio je kao foto-reporter i filmski snimatelj. Bavi se umjetničkom i dokumentarnom fotografijom. Dobitnik brojnih nagrada i priznanja. Predstavio se na više od šezdeset kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Do sada je imao i osam samostalnih i jednu koautorsku izložbu. 

Portal Analitika