Scena

"Urnebesna tragedija" CNP-a u Šapcu, Beogradu i Užicu

Predstava “Urnebesna tragedija” Dušana Kovačevića, u režiji Veljka Mićunovića gostovaće od 10. do 13. novembra u Šapcu, Beogradu i Užicu.
"Urnebesna tragedija" CNP-a u Šapcu, Beogradu i Užicu
Portal AnalitikaIzvor

Predstava će sjutra biti izvedena u Šabačkom pozorištu, u okviru Večeri Dušana Kovačevića, kulturnoj manifestaciji posvećenoj proslavljenom dramskom piscu, a kojoj će od 5. do 13. novembra biće izvedeno šest predstava.

- Više od četrdeset godina sam u pozorištu i mogu slobodno reći da je ovo jedna od boljih predstava koje sam ikada pogledao. Ne zato što je rađena po mom tekstu, nego uopšte, u odnosu na sve druge. Pod velikim sam utiskom zato što je ovo jedna neobično dobra predstava. Nisam puno putovao i nisam gledao mnogo mojih predstava, zato što sam stalno imao nekih obaveza. Ali, imao sam sreću da sam večeras u Podgorici i da sam gledao ovu predstavu - kazao je Kovačević nakon premijere drame prošlog decembra u CNP-u.

"Urnebesna tragedija" će dan kasnije biti izvedena  na sceni Zvezdara teatra u Beogradu, a 12. novembra u Narodnom pozorištu u Užicu, u okviru 20. Jugoslovenskog pozorišnog festivala "Bez prevoda". Na toj manifestaciji od 8. do 14. novembra biće izvedeno sedam predstava iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, po izboru selektora Bojana Munjina.

Podsjećamo, "Urnebesna tragedija" do sada je učestvovala je na 60. Sterijinom pozorju u Novom Sadu, 39. Danima satire Fadila Hadžića u Zagrebu, 29. festivalu Grad teatar Budva i 12. Međunarodnom festivalu glumca u Nikšiću.

Uloge tumače: Ana Vujošević, Mladen Nelević, Vule Marković, Nada Vukčević, Branimir Popović, Branka Stanić, Meto Jovanovski, Milivoje Obradović i Momo Pićurić. Producent predstave je Janko Ljumović, dramaturg Slobodan Obradović, scenograf i kostimograf Miodrag Tabački, muziku je izabrao reditelj, asistentkinja kostimografa je Lina Leković, a izvršna producentkinja Nela Otašević.

Portal Analitika