Scena

Gradsko pozorište gostuje u Tivtu

Predstava "Bajka o ribaru i ribici" sa Lutkarske scene Gradskog pozorišta, koju je po istoimenom djelu Aleksandra Puškina režirao Evgenij Ibragimov, biće sjutra izvedena na Velikoj sceni Centra za kulturu Tivat od 17 časova.
Gradsko pozorište gostuje u Tivtu
Portal AnalitikaIzvor

U nagrađivanom komadu podgoričkog teatra igraju Branka Femić, Katarina Krek, Jelena Simić, Dijana Dragojević, Smiljana Martinović, Pavle Ilić, Sejfo Seferović i Davor Dragojević.

Dramaturg je Zoran Đerić, a asistent reditelja Davor Dragojević. Scenografiju, kostime i lutke kreirala je Ljudmila Genze Konstantinova, muziku komponovao Nikolaj Jakimov, svjetlo dizajnirao Igor Fomin, a koreografiju Slavka Nelević.

- "Bajka o ribaru i ribici" je jedna od najpoznatijih epskih pjesama za djecu najvećeg ruskog pjesnika Aleksandra S. Puškina. Osim u književnoj formi, obrađivana je kao animirani film, igrani film i kao lutkarska predstava. Predstava u režiji Evgenija Ibragimova, jednog od najistaknutijih savremenih ruskih lutkarskih reditelja, nadovezuje se na ljepotu i originalnost ruskih bajki. Predstava približava atmosferu tradicionalne ruske muzike i slikarstva, uz korišćenje magije koju dopušta pozorište lutaka. Podsjeća na egzotičnu sliku Rusije, kao sa srednjovjekovne ikone, iz vremena careva i velikih pijesnika, ali i domovine prelijepih narodnih bajki, na koju se oslanja i sam Puškin - navodi se u najavi izvođenja ovog komada.

Portal Analitika