Scena

Stipendista Fulbrajta Džordan Brauni gost kursa "Književnost i transformacije"

Američki professor književnosti Džordan Brauni biće danas gost kursa "Književnost i transformacije" koji u Američkom uglu od 19 sati organizuje Alternativna teatarska aktivna kompanija (ATAK).
Stipendista Fulbrajta Džordan Brauni gost kursa "Književnost i transformacije"
Portal AnalitikaIzvor

Sa Braunijem će razgovarati Vasko Raičević, a tema je kratka priča kao književni žanr.

U biografiji Braunija navodi se da je magistrirao upravo na žanru kratke priče na prestižnom Univerzitetu Kolumbija u Njujorku, dok je književnost i literaturu studirao na Koledžu Emerson u Bostonu. Trenutno je profesor engleskog jezika na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, i u Crnoj Gori boravi kao stipendista Fulbrajta. Ranije je predavao književnost i kreativno pisanje na fakultetima u Tajvanu, na engleskom Kembridžu i američkom Prinstonu. Uredio je nekoliko književnih izdanja u Njujorku i Bostonu, antologije kratkih priča i magazina, a objavio je i nekoliko kratkih priča u američkim časopisima.

Podsjećamo, Alternativna teatarska aktivna kompanija - ATAK organizuje program "Književnost i transformacije" u partnerstvu sa Fondom za aktuvno građanstvo - fAKT, a u okviru projekta "De facto strong" koji je finansiran posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, kroz program IPA Civil Society Facility

Portal Analitika