Scena

Nastavak Dokuvizije sa kino premijerom filma "Opasna djela"

Nakon tri uspješne simultane projekcije društvno-angažovanih i kreativnih dokumentaraca, kino-premijerom filma "Opasna djela" (Dangerous Acts: Dangerous Acts Starring the Unstable Elements of Belarus) rediteljske Madelin Sakler, u ponedjeljak u klubu District od 20 sati biće nastavljena Dokuvizija.
Nastavak Dokuvizije sa kino premijerom filma "Opasna djela"
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je o zajedničkom projektu Balkan Documentary Distribution Networka (BDDN), čiji je partner iz Crne Gore podgorički UnderhillFest - Međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma.

Grad domaćin četvrte Dokuvizije je Beograd, a film "Opasna djela" prikazuje se u okviru festivala Slobodna zona. Nakon projekcije, biće organizovana diskusija u beogradskom Domu omladine, koja će, osim u Podgorici, direktnim strimingom biti prenošena i u Zagrebu, Prizrenu, Skoplju i Ljubljani. tako će publika iz svih šest gradova biti u prilici da postavlja pitanja i učestvuje u razgovoru.

Cijena ulaznice za ovu projekciju je dva eura, dok je za srednjoškolce ulaz besplatan

Podsjećamo, projekat Balkan Documentary Distribution Network pokrenut je u aprilu s namjerom povezivanja i razmjene programa između partnera projekta i publike na regionalnom nivou, kroz društveno-angažovane i kreativne dokumentarne filmove. U realizaciji projekta učestvuju UnderhillFest, zatim festivali Slobodna zona iz Beograda, ReStart iz Zagreba, Demiurg iz Ljubljane, Make dox iz Skoplja i Dokufest iz Prizrena.

Portal Analitika