Scena

Pinterov "Povratak" na sceni Studio

Drama Harolda Pintera "Povratak" u adaptaciji i režiji Mirka Radonjića, biće sjutra izvednea na sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta od 20 časova.
Pinterov "Povratak" na sceni Studio
Portal AnalitikaIzvor

U komadu koji je nastao saradnjom nacionalnog teatra sa Fakultetom dramskih umjetnosti sa Cetinja, igraju: Dragan Račić, Petar Novaković, Momo Pićurić, Aleksandar Radulović, Aleksandar Gavranić i Karmen Bardak.

- "Povratak" je gorka komedija u kojoj Pinter formuliše čitav niz pitanja o nama, našim domovima i porijeklu, tome što nosimo sa sobom, a od čega bježimo. Preispitujući "moral" unutar porodičnog života, pisac raščlanjuje i razbija naše zablude vezane za "dom". Prvo izvođenje "Povratka" u Crnoj Gori donosi prijevod i adaptaciju na crnogorski jezik koji, prateći kolorit Pinterovog brutalnog koknija, radnju iz predgrađa Istočnog Londona smještaju sasvim jasno u domaća, podjednako brutalna predgrađa, pokazujući da je apsurd 60-tih godina prošlog vijeka u međuvremenu postao naša realnost - navodi se u najavi.

Pinterov tekst prevela je Jasna Bulatović, scenografiju i dizajn svjetla potpisuje reditelj, dramaturškinja je Stela Mišković, a kostimografkinja Lina Leković. Inspicijent je Slobodan Vujadinović, a izvršnu produkciju uradila je Nela Otašević.

Foto: CNP/D.Miljanić

Portal Analitika