Scena

Promocija knjige o Jovanu Baljeviću u podgoričkoj Narodnoj biblioteci

Knjiga "Trpeljivost - plata ljudskosti" čiji je autor Goran Sekulović biće sjutra predstavljena u podgoričkoj Narodnoj biblioteci "Radosav Ljumović" od 19 časova.
Promocija knjige o Jovanu Baljeviću u podgoričkoj Narodnoj biblioteci
Portal AnalitikaIzvor

O djelu u čijem je fokusu Jovan Baljević (1728-1769), prvi Crnogorac koji je doktorirao filozofiju, govoriće crnogorski i jugoslovenski diplomata Milenko Stefanović, filozof, teoretičar društva i književnik Sreten Zeković, književnik, istoričar i publicista Borislav Cimeša, i autor, a moderator večeri biće glumac Danilo Čelebić.

Goran Sekulović (1958) je aktuelni odgovorni urednik "Prosvjetnog rada". Završio je Filozofski fakultet u Nikšiću, doktorirao je u oblasti pravnih i političkih nauka na Pravnom fakultetu u Podgorici. Ovaj interdisciplinarni teoretičar društva, filozof, politikolog, književnik, publicista i esejističar objavio je četrdesetak knjiga iz svih ovih oblasti, oko sto naučnih radova i više od dvjesta priloga raznovrsnog stvaralačkog karaktera. Višegodišnji je novinar, urednik, komentator i kolumnista u dnevnom listu "Pobjeda", urednik za izdavačku djelatnost u NJP "Pobjeda" i predsjednik Društva za očuvanje crnogorske duhovne baštine. 

Portal Analitika