Scena

Olja Knežević govori polaznicima kursa "Književnost i transformacije"

Spisateljica Olja Knežević današnja je gošća kursa "Književnost i transformacije" koji organizuje Alternativne teatarske aktivne kompanije - ATAK, u Američkom uglu od 19 časova.
Olja Knežević govori polaznicima kursa "Književnost i transformacije"
Portal AnalitikaIzvor

Ona će govoriti pred polaznicima i publikom, a moderator večeri biće književnik Vasko Raičević. Njeno gostovanje posvećeno je kreativnom pisanju, romanu kao žanru, i tzv. ženskom pisanju.

Olja Knežević rođena je u Titogradu. Srednju školu završila je u Kaliforniji, a engleski jezik i književnost u Beogradu. U Londonu je magistrirala kreativno pisanje na Koledžu "Birkbeck". U Velikoj Britaniji je objavila nekoliko priča na engleskom jeziku. Njen prvi roman "Milena & druge društvene reforme", objavljen je 2011. godine u Crnoj Gori, a zatim i u Hrvatskoj i Srbiji. Zbirka priča "Londonske priče juga" objavljena je 2013. godine. Drugi roman Olje Knežević, "Gospođa Black", biće objavljen ovih dana.

ATAK organizuje program "Književnost i transformacije" u partnerstvu sa Fondom za aktuvno građanstvo - fAKT, u okviru projekta "De facto strong" koji je finansiran posredstvom Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori kroz program IPA Civil Society Facility.

Portal Analitika