Scena

"Ivica i Marica" na sceni Kraljevskog pozorišta

Dječija predstava "Ivica i Marica" u produkciji Kraljevskog pozorišta "Zetski dom", biće sjutra i u subotu izvedena na sceni tog teatra od 18 časova,
"Ivica i Marica" na sceni Kraljevskog pozorišta
Portal AnalitikaIzvor

Nastalu prema motivima poznate bajke braće Grim, ovu predstavu režirao je Mirko Radonjić, uloge tumače Anđela Lakićević, Tijana Bjelica i Danilo Babović, dok je kostime osmislila Lina Leković.

- Kraljevsko pozorište "Zetski dom" ističe važnost pomalo zapostavljenog dječjeg pozorišta i sebi postavlja zadatak vraćanja najmlađe publike u pozorište. Kroz nove načine i savremene projekte, kakva je upravo ova predstava, pozorište nastoji da istraži razloge gubitka najmlađe publike i da pronađe najbolji način da se sa ovom, najiskrenijom publikom, ponovo uspostavi uspješna interaktivna komunikacija. Rađena je na specifičan način, sa sasvim novim pristupom, bez klasične dramatizacije proznog teksta. Koristeći glumca kao biće sa svim svojim mogućnostima, reditelj sa ostatkom ekipe prolazi kroz proces koji otkriva sasvim nov pristup poznatoj priči... Predstava govori o hororu fantazije života u kući od slatkiša u Zemlji Dembeliji; ispada da tek obilje izvlači najgore iz ljudi - navodi se u najavi.

Nakon izvođenja predstave, sjutra će biti upriličen razgovor sa glumcima i autorskom ekipom. Biće to ujedno prilika da se djeca druže sa "Ivicom i Maricom", komentarišu, iznesu utiske, te osjete koliko su važna publika, ali i koliko je pozorište važno za njih.

Portal Analitika