Scena

Projekcija filma "Ne ostavljaj me" nastavlja program Dokuvizije

Program Dokuvizije nastavlja se večeras simultanom projekcijom filma "Ne ostavljaj me" (Ne me quitte pas) holandskog rediteljskog para Nilsa van Koverdena i Sabine Lube Baker u District clubu u Podgorici od 20 časova.
Projekcija filma "Ne ostavljaj me" nastavlja program Dokuvizije
Portal AnalitikaIzvor

Partner Dokuvizije, projekta Balkan Documentary Distribution Networka - BDDN, u Crnoj Gori je Međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma - UnderhillFest.

Grad domaćin treće Dokuvizije je Dokufest u Prizrenu, čiji će umjetnički direktor Veton Nurkolari nakon projekcije razgovarati sa korediteljkom filma Sabinom Lube Baker. Diskusija će, osim u Podgorici, direktnim strimingom biti prenošena u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu, a publika iz svih gradova moći će da postavlja pitanja i učestvuje u razgovoru.

- Sajt Indywire zaključuje da, ukoliko bi Džim Džarmuš pravio film o dva prijatelja alkoholičara u šumi, bio bi vjerovatno poput holandskog dokumentarca "Ne ostavljaj me". Riječ je o tragikomičnoj odi neuspjehu, gubitku, pivu, besmislenosti i neobičnom prijateljstvu između dva sredovječna čovjeka u belgijskoj provinciji. Bob i Marsel dijele samoću, neobičan smisao za humor i sklonost ka pretjeranoj konzumaciji alkohola - siže je ovog filma.

Cijena ulaznice je dva eura.

Portal Analitika