Scena

Oktobar Gradskog pozorišta počinje "Slastima slave"

Podgoričko Gradsko pozorište otvara oktobarski program izvođenjem muzičke komedije "Slasti slave" sjutra i u petak na sceni DODEST u KIC-u "Budo Tomović" od 20 časova.
Oktobar Gradskog pozorišta počinje "Slastima slave"
Portal AnalitikaIzvor

Predstava sa Večernje scene ovog teatra rađena je po tekstu Pitera Kiltera, a režirao je Stefan Sablić.

Glavna uloga povjerena je Dubravki Drakić, a igraju još Mladen Nelević, Vesna Vujošević-Labović, Ivana Mrvaljević i Smiljana Martinović. Kostime potpisuje Aleksandar Nošpal, scenografiju Smiljka Šeparović, a koreografiju Slavka Nelević. Sablić je izbrao muziku, a saradnica mu je bila Mirjana Živković-Kurdadze. Kilterov tekst prevela je Teodora Marković.

"Slasti slave" je, u svojoj osnovi, istinita priča o Florens Foster-Dženkins, "najgoroj pjevačici na svijetu", koja je slavu i publiku stekla zahvaljujući - novcu.

- Na našem repertoaru sada je priča koja je danas potpuno zaboravljena - u jednom retro stilu - i koja će jako prijati publici. Ovo je priča o ostvarenju naizgled nemogućeg sna, koja je, s druge strane, i priča o onome sa čime se danas srećemo - korupcija i mito - kazala je Mrvaljević o temi ove predstave.

Foto: Gradsko pozorište/B.Rakočević

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.