Scena

Milorad Popović govori polaznicima kursa "Književnost i transformacije"

Crnogorski pjesnik i prozaista Milorad Popović današnji je gost kursa "Književnost i transformacije" u Američkom uglu od 19 sati.
Milorad Popović govori polaznicima kursa "Književnost i transformacije"
Portal AnalitikaIzvor

Popović će razgovarati sa Vaskom Raičevićem na temu savremene crnogorske književnosti, sa polazišta nekoga ko je izdavač i autor.

Milorad Popović rođen je 1957. godine u Lipi Cuckoj, kraj Cetinja. Autor je sedam knjiga poezije, pet knjiga eseja na temu crnogorskog nacionalnog pitanja i jednog romana, "Karnera" za koji je dobio jedno od najvećih književnih priznanja regiona, Nagradu "Meša Selimović". Djela su mu prevođena na brojne strane jezike. Dopisni je član Evropske akademije poezije, čije je sjedište u Luksemburgu. Trenutno je predsjednik Crnogorskog društva nezavisnih književnika i direktor Otvorenog kulturnog foruma sa Cetinja, izdavača savremene crnogorske i južnoslovenskih književnosti i Časopisa za književnost, kulturu i društvena pitanja ARS. Dobitnik je brojnih nacionalnih i inostranih priznanja.

Alternativna teatarska aktivna kompanija - ATAK organizuje program "Književnost i transformacije" u partnerstvu sa Fondom za aktivno građanstvo - fAKT, u okviru projekta "De facto strong" finansiran posredstvom Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori kroz program IPA Civil Society Facility. 

Portal Analitika