Scena

Predavanje Aleksandra Radomana na ATAK-ovom kursu "Književnost i transformacije"

Predavač na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost na Cetinju Aleksandar Radoman drugi je gost kursa "Književnost i transformacije" koji će prirediti predavanje sjutra u Američkom uglu od 19 časova.
Predavanje Aleksandra Radomana na ATAK-ovom kursu "Književnost i transformacije"
Portal AnalitikaIzvor

Predavanje Radomana, koje je otvoreno za javnost, biće posvećeno jednom od najznačajnijih pisaca američke književnosti, Džonu Fanteu. Kurs vodi književnik Vasko Raičević, a organizuje ga Alternativna teatarska aktivna kompanija - ATAK.

Aleksandar Radoman rođen je 1981. godine u Podgorici. Osnovnu školu završio je na Virpazaru, a gimnaziju u Podgorici. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Nikšiću. Sada je dktorand je filologije na Sveučilištu "Josipa Jurja Štrosmajera" u Osijeku. Saradnik je u nastavi i prodekan za nastavu Fakulteta za crnogorski jezik i književnost na Cetinju. Učestvovao je na desetak naučnih skupova i publikovao četrdesetak naučnih i stručnih radova u zemlji i regionu. Priredio je desetak i uredio četrdesetak izdanja objavljenih u Institutu za crnogorski jezik i jezikoslovlje "Vojislav P. Nikčević", Institutu za crnogorski jezik i književnost i Fakultetu za crnogorski jezik i književnost. Predmet njegovog naučnog interesovanja je starija crnogorska književnost, osobito crnogorsko dramsko i prozno nasljeđe. Član je redakcija časopisa Lingua Montenegrina i Quest. Član je Matice crnogorske i Udruženja pozorišnih kritičara i teatrologa Crne Gore.

ATAK organizuje program "Književnost i transformacije" u partnerstvu sa Fondom za aktivno građanstvo - fAKT, u okviru projekta "De facto strong" finansiran posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, kroz program IPA Civil Society Facility

Portal Analitika