Scena

Foto-kolaži Voja Kilibarde u pratećem programu BITEF-a

Izložba foto-kolaža "Stvaram pozorište - ispred i iza scene" Vojislava Voja Kilibarde od danas do 24. septembra moći će da pogleda beogradska publika na Skveru Mire Trailović u okviru pratećeg programa ovogodšnjeg BITEF-a.
Foto-kolaži Voja Kilibarde u pratećem programu BITEF-a
Portal AnalitikaIzvor

Projekat čiju ideju i koncept potpisuje Kilibarda, predstavlja magistarski rad ovog hercegnovskog slikara i rezultat je njegove decenijske saradnje s Hercegnovskim pozorištem i kreativnim timom koji okuplja, sa dramskim umetnicima, glumcima i publikom poslednjih godina. Njime želi i da predstavi multidisciplinarnost u pozorištu.

Izložbu prati katalog koji je pripremljen kao dio izložbe, sa 15 tekstova koje su pisali istoričari umjetnosti Ljiljana Zeković, Ana Pavlović Ivanović, Vladana Spaić Kosić i Bogdan Musović, teoretičari umetnosti Igor Bošnjak i prof. mr Marko Musović, pozorišni  stvaraoci Stevan Koprivica, Slobodan Milatović i Milina Kovačević, i kulturni poslenici Vuk Vuković, Voislav Bulatović i Ljiljana Marinović. Katalog su priredili Vitka Vujnović i Nebojša Glumac.

- Svojim djelima koja su trajnija od predstava na temelju kojih su nastala, Kilibarda osigurava dugovječnost... Traga, igra se, eksperimentiše, kreće od životnog ka umjetničkom, od umjetničkog ka filozofskom, pravi posvetu teatru - napisao je dramski pisac Stevan Koprivica.

Vojislav Vojo Kilibarda rođen je 1978. godine. Poslije završene Srednje umjetničke škole "Petar Lubarda" na Cetinju, diplomirao je i magistrirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju, u klasi profesora Marka Musovića. Do sada se predstavio na desetak samostalnih i više kolektivnih izložbi. Radi kao urednik likovnih programa i dizajner u JUK "Herceg fest" u Herceg Novom

Portal Analitika