Scena

"Persone non grate" Obrada Nenezića premijerno u Nikšićkom pozorištu

Predstava "Persone non grate" koju je napisao i režirao Obrad Nenezić, biće večeras premijerno izvedena na sceni Nikšićkog pozorišta od 20 časova, u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.
"Persone non grate" Obrada Nenezića premijerno u Nikšićkom pozorištu
Portal AnalitikaIzvor

Uloge tumače Branka Stanić, Nikola Vasiljević, Karmen Bardak, Aleksandar Radulović i Mihailo Perošević. Saradnici Nenezića na komadu bili su mladi akademski umjetnici iz Nikšića, pa je scenu uradio slikar Darko Musić, kostime osmislila Nikolina Mijušković, dizajn je povjeren grafičaru Miću Kadoviću, a za muziku je bio zadužen Milutin Radonjić.

- Ovo je savremena priča o nama i za nas. Ona se tiče nas, hoće da nas dotiče. To je ono pozorište koje i kao stvaralac i naučni radnik uvažavam, sve ostalo je stvar elitističkog pozorišta, odnosno nepostojećeg - onog koje umire zajedno sa oboljelim slojem neke zajednice koja se izdvaja u sumnjivom znanju i pravi interesne grupe i srećom ta "vrijednost" traje koliko oni traju. Za razliku od tog pozorišta, "Persone non grate" se jednako tiču svakog čovjeka ili mjesta na planeti gdje mali ljudi imaju velike ambicije, gdje se likovi sasvim bolje i udobnije osjećaju u tuđim ličnostima i identitetima, ili bolje zvanjima i komoditetima. Odnosno, baškare se u snobizmu i malograđanštini. Nije to ništa novo, od Tespisa pa naovamo, a to upravo čini komediju i drami vječnima - zapisao je Nenezić o svom komadu.

Prva repriza najavljena je za sjutra na istoj sceni od 20 časova.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.