Scena

Velikani američkog pop arta u Galeriji "Josip Bepo Benković"

Originalni radovi šest najznačajnijih umjetnika američkog pop arta biće od danas izloženi u Galeriji "Josip Bepo Benković" u Herceg Novom.
Velikani američkog pop arta u Galeriji "Josip Bepo Benković"
Portal AnalitikaIzvor

Postavku "American Pop Art" čine odabranih 36 djela koje potpisuju Džon Čemberlen (John Chamberlain), Roj Lihtenštajn (Roy Lichtenstein), Robert Raušenberg (Robert Rauschenberg), Džejms Rozenkvist (James Rosenquist), Endi Vorhol (Andy Warhol) i Tom Veselman (Tom Wesselmann).

Artefakti su vlasništvo poznatih galerista iz Ljubljane, Žive Škodlar Vujić i Lazara Vujića, i do sada su rijetko javno izlagana. Prošle godine ih je vidjela samo publika u Somboru i Beogradu.

Tako je Herceg Novi i likovna publika ovog grada među privilegovanim u regionu koji će tokom više od mjesec dana moći da uživaju u djelima umjetničkog pravca nastalog krajem 50-tih godina prošlog vijeka, i koji je snažno uticao na dalji tok umjetnosti.

Izložba se organizuje uz pokroviteljstvo Turističke Organizacije Herceg Novi.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.