Scena

Odabrane skulpture Rastodera i Reljića u Kotoru

Izložba radova mladih crnogorskih vajara Adina Rastodera i Željka Reljića biće večeras otvorena u Crkvi Svetog Pavla u Kotoru, u 20 časova.
Odabrane skulpture Rastodera i Reljića u Kotoru
Portal AnalitikaIzvor

Postavku čini po deset skulpturia svakog od umjetnika, nastalih u protekle dvije godine.

Adin Rastoder rođen je u Podgorici 1985. godine. Diplomiraona cetinjskom Fakultetu likovne umjetnosti 2010. godine, u klasi prof. Pavla Pejovića, gdje je trenutno magistrant. Dobitnik je nagrada Ekonomskog fakulteta u Podgorici, CNP-a, Narodnog muzeja, Novembarskog salona na Cetinju, Zimskog likovnog salona u Herceg Novom i za  Savremenu crnogorsku skulpturu u Danilovgradu. Predstavljao je Crnu Goru na Bijenalu mladih umjetnika Evrope i Mediterana 2011. godine u Solunu. Učestvovao je na više od pedeset kolektivnih izložbi u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Francuskoj, Bugarskoj, Makedoniji, Grčkoj i Italiji. Samostalno je izlagao u Parizu, Kotoru, Tivtu, Bujama i Zagrebu.

Željko Reljić rođen je 1976. godine u Bazelu. Diplomirao je i magistrirao vajarstvo na FLU na Cetinju. Ima veoma bogat izlagački opus u zemlji i inostranstvu. Samostalno se predstavio likovnoj publici na Cetinju, u Rimu, Tivtu, Petrovcu, Danilovgradu i Kotoru. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada za skulpture. Član je ULUCG i radi kao docent na studijskom  programu Vajarstvo na cetinjskom FLU.

Portal Analitika