Scena

Braća Teofilović na mini-turneji po Crnoj Gori

Interpretatori balkanske izvorne muzike, braća Teofilović prirediće večeras koncert u Sali DODEST Kulturno-informativnog centra "Budo Tomović" od 21 čas.
Braća Teofilović na mini-turneji po Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Poznati vokalni duo predstaviće se proširenim repertoarom napjeva sa područja Balkana, u koji su sada svrstali i odabrane pjesme iz Crne Gore.

Braća Teofilovići - Ratko i Radiša - narodne pjesme izvode onako kako su se nekada pjevale, i kako su etnomuzikolozi zabilježili. Teofilovići su na samom vrhu u izvođenju etno muzike u širem regionu. Njihov kvalitet potvrđuju koncerti od Los Anđelesa do Tokija, kao i redovne ljetnje turneje po Dalmaciji, kada najčešće nastupaju sa renomiranim gitaristom Miroslavom Tadićem, a u posljednje vrijeme i sa Vlatkom Stefanovskim. Među pjesmema koje izvode su napjevi iz Srbije, Dalmacije, Makedonije i drugih krajeva bivše Jugoslavije.

Braća Teofilović prvi put su nastupili u podgoričkom KIC-u 2007. godine, a scenu su tada dijelili upravo sa Miroslavom Tadićem.

Već sjutra poznati vokalni duo prirediće koncert u Nikšićkom pozorištu od 20 časova. U organizaciji NVO Centar za razvoj Pive, Teofilovići će takođe nastupati u Šavniku, Žabljaku i Plužinama. 

Portal Analitika