Scena

Slike Jelene Đurašković u Modernoj galeriji

Izložba slika mlade budvanske umjetnice Jelene Đurašković biće večeras otvorena u Modernoj galeriji u Budvi u 21 čas.
Slike Jelene Đurašković u Modernoj galeriji
Portal AnalitikaIzvor

Postavku, koju će publika u ovom prostoru moći da pogleda do 16. septembra, zvanično će otvoriti istoričar umjetnosti Aleksandar Čilikov.

Jelena Đurašković rođena je 17. avgusta 1990. godine u Beogradu. Diplomirala je prošle godine slikarskom odsjeku Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju, u klasi prof. Dragana Karadžića. Studijski je boravila u Turskoj tokom školske 2013/14. godine. Živi u Budvi i na Cetinju, gdje pohađa magistarske studije na FLU. Do sada je imala četiri samostalne i više grupnih izložbi i prezentacija.

- Radoznalost prati njenu potrebu da dođe do suštine čovjekovog bića, do razumijevanja postojanja, razumijevanja Boga koji stvara iz nestvorenog, ili, nama nepojmljivog, pa stoga i zagonetnog, mističnog. San rastapa granice ega, on vodi Jelenu do arhetipskih simbola kolektivno nesvjesnog i polazište je za prevazilaženje ovozemaljskih prostornih granica. I tako forme u njenim slikama počinju da lebde, da se kreću "ka gore", oslobođene gravitacije - zapisala je prof. Ružica Lazarević o stvaralaštvu Đurašković.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Guest_1436353269
02.09.2015. 15:34

Cestitam!

0
0