Scena

Izložba Monike Pelegrini u Galeriji "Marko K. Gregović"

Samostalna izložba slika i crteža Monike Pelegrini biće večeras otvorena u galeriji "Marko K. Gregović" Spomen doma "Crvena komuna" u Petrovcu, u 21 čas.
Izložba Monike Pelegrini u Galeriji "Marko K. Gregović"
Portal AnalitikaIzvor

Umjetnica će se predstaviti sa 26 radova srednjeg formata - serijom slika, crteža i grafika nastalih tehnikama ulje na platnu, tuš na papiru i drvorez. Postavka u Petrovcu, pod nazivom "Essenza/Esencija" je prvo predstavljanje ove umjetnice u Crnoj Gori.

Monika Pelegrini rođena je 1988. godine u Modeni, u Italiji. Nakon završetka umjetničke gimnazije 2007. godine nastavlja studije na odsjeku za slikarstvo Akademije lijepih umjetnosti u Bolonji, u klasi prof. Masima Pulinija i Rinalda Novalija. Diplomirala je 2012. godine sa najvišom ocjenom i pohvalom. Trenutno pohađa postdiplomske studije istorije umjetnosti u Bolonji. Radi kao samostalni umjetnik i saradnik je časopisa "Artantis", "Il muro", "Weidmannsheil" i "Cultora".

- Kako na slikama, tako i na crtežima u stalnoj sam potrazi za suštinom prikaza, posvećujući posebnu pažnju prostoru, kao osnovnom elementu koji se ostvaruje kroz neodređeno vrijeme i mjesto. Radovi nastali tehnikama drvorez i tuš na papiru, predstavljaju istraživanje figure u prostoru, kratkotrajne interpretacije trenutnih utisaka reprodukovanih kroz posmatranje prirodne suštine - kazala je umjetnica o svom radu.

Izložba će biti otvorena do 30. avgusta.

Portal Analitika