Scena

Šesti "Cetinje Jazz Fest" počeo uz bend Vlade Maričića i vokal Tanje Jovićević

Šesto izdanje Cetinje Jazz Fest-a, koja je dio programa "Ljeto u Prijestonici" sinoć je počelo nastupom Vlade Maričića i "Magic Sound Orchestra" sa gošćom Tanja Jovićević u bašti Hotela "Grand"
Šesti "Cetinje Jazz Fest" počeo uz bend Vlade Maričića i vokal Tanje Jovićević
Portal AnalitikaIzvor

- Manifestacija će ove godine, nakon duže vremena, imati regionalni karakter, s obzirom na to da će okupiti neka od najznačajnijih imena džez muzike sa prostora bivše Jugoslavije, kao što su Vlada Maričić, Aida Mušanović - Arsić, Tanja Jovićević, Svetlana Palada i drugi. Ulaz na sve koncerte, koji će počinjati u 21:30 časova, je besplatan - istakli su iz Prijestonice Cetinje koja organizuje ovaj događaj.

Za večeras je najavljen koncert bosansko-hercegovačkog sastava "Pet četvrtina", u kojem nastupa poznata muzičarka Aida Mušanović - Arsić.

Prema najavama, sjutra će gostovati još jedan sastav iz Srbije, "M. A. G." sa solistkinjom Svetlanom - Cecom Paladom.

Festival će u petak zatvoriti jedina dva crnogorska sastava na 6. Cetinje Jazz Fest-u, a to su "Dr Wolf and the Children of the Night" i Enes Tahirović Trio.

Prvi Cetinje Jazz Fest održan je u novembru 2010. godine, a zatim je postao ljetnji festival i uvršten u program "Ljeta u Prijestonici". Ovogodišnje izdanje organizuju Prijestonica Cetinje i Turistička organizacija Prijestonice Cetinje, uz podršku Fondacije Petrović Njegoš, Crnogorske komercijalne banke, Štamparije "Obod", Hotela "Grand" i Radio-televizije Cetinje.

Portal Analitika