Scena

MIT Fest: Dvije studentske predstave u Kraljevskom pozorištu

Studentske predstave "Bure baruta" i "Venecijanka" biće danas izvedene u Kraljevskom pozorištu "Zetski dom", u okviru programa MIT festa.
MIT Fest: Dvije studentske predstave u Kraljevskom pozorištu
Portal AnalitikaIzvor

"Bure baruta" produkcija je Akademije dramskih umetnosti iz Novog Sada, koja će u cetinjskom teatru biti izvedena od 17 časova. U komadu igraju Dušan Vukašinović, Nikola Živanović, Tatjana Jakić, Mina Pavlica, Mia Simonović, Miloš Lazić, Fedor Đorović, Ema Stojanović, Peđa Marjanović, Katarina Bradonjić i Aleksandar Vrbić. Riječ je o ispitnoj predstavi sa druge godine glume klase prof. Borisa Isakovića i Miljana Vojnovića, rađena prema istoimenom dramskom komadu Dejana Dukovskog.

"Venecijanka", drama nepoznatog italijanskog autora u režiji Lidije Dedović, biće igrana na istoj sceni od 21 čas.Uloge tumače mladi glumci sa Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja: Filip Đuretić, Jovan Dabović, Maja Stojanović, Sanja Vujisić, Anđelija Rondović, kojima se pridružila starija koleginica Julija Milačić.

- "Venecijanka" je italijanska komedija nepoznatog autora. Sama činjenica da ova ljubavna komedija, uprkos nepoznavanju njenog autora, ima aktivan scenski život još od 16. vijeka, govori o značaju i intrigantnosti teksta. U renesansnom duhu, na sceni se naizmjenično nižu ljubav, avanture, igre i preokreti - navodi se u najavi predstave.

Foto: Dalibor Ševaljević

Portal Analitika