Scena

Koncert Verice Čuljković sa prijateljima u podgoričkom KIC-u

Violinistkinja Verica Čuljković prirediće sa svojim prijateljima večeras koncert u Velikoj sali podgoričkog KIC-a "Budo Tomović" od 20 časova.
Koncert Verice Čuljković sa prijateljima u podgoričkom KIC-u
Portal AnalitikaIzvor

Na repertoaru su djela klasične muzike, tango, obrade filmskih, kao i pop numera.

Gosti koncerta su gudački kvartet "Unique" koji, osim Čuljković, čine Katarina Pavlović, Anda Buši i Eden Sekulović, zatim klarinetista Anton Melnikov, harmonikaš Jakup Mehmedović, bas gitarista Branko Koprivica i bubnjar i perkusionista Vidak Uskoković.

Verica Čuljković rođena je 1991. godine u Podgorici, gdje je sa četiri godine započela osnovno muzičko obrazovanje u Muzičkoj školi za talente "Andre Navara". Sa šesnaest godina, kao đak generacije u klasi profesorice Nade Glomazić, u istoj školi je završila srednje muzičko obrazovanje. Do tada je već učestvovala na brojnim republičkim i međunarodnim takmičenjima, gdje je postigla zavidne rezultate - Zlatne lire i sprecijalne nagrade na više od dvadeset takmičenja u Italiji, Rumuniji i Srbiji - kao solista, prva violina kamernih sastava i ansambala i kao koncertmajstor školskih orkestara. Završila je Fakultet muzičke umetnosti na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Priredila je više solističkih koncerata, saradnik je orkestrima u regionu, a trenutno je angažovana u Crnogorskom simfonijskom orkestru. Sa gudačkim kvartetom "Unique" nastupa od 2010. godine, sa repertoarom koji čine obrade tanga, filmske, rok i pop muzike. Nastupa sa više pop i rok sastava, gdje svira električnu violinu. Osnivala je i svoj bend "Sunset" sa kojim ima više od 100 nastupa godišnje pred domaćom i inostranom publikom.

Portal Analitika