Scena

Božović i Marković izvode "Dvije" u Kotoru

Drama "Dvije" nagrađivane hrvatske autorke Tene Štivičić, biće sjutra izvedena na sceni kotorskog Kulturnog centra "Nikola Đurković" od 20 časova.
Božović i Marković izvode "Dvije" u Kotoru
Portal AnalitikaIzvor

Za adaptaciju, režuju i izvođenje komada zadužene su Gorana Marković i Radmila Božović, koja je i koproducent sa NVO Prazan prostor. Njima se, putem audio i video snimaka, u predstavi "pridružuju" Branimir Popović, Tijana Bjelica i Smiljana Martinović.

- Predstava se bavi životima mladih sa ovih prostora koji su zatrpani elementima svakodnevnog, savremenog života koji život čine naizgled ugodnim, a ne dozvoljavaju da prave, suštinske životne vrijednosti dođu do izražaja. Tekst je adaptiran, pa se radnja odvija u današnjoj Podgorici. Dvije prijateljice ispunjavaju svoje vrijeme trivijalnim stvarima i postaju žrtve međusobne prevare da je ugođaj života pod njihovom kontrolom. Rođene u periodu ratova na Balkanu, njihovi životi su unaprijed određeni tubulentnim dešavanjima na ovim prostorima i tranzicijama zemalja. One su nuspojava pomjerenog poslijeratnog uređenja zemlje u kojoj žive. Njihove živote bitno omeđuju raznoliki medijski uticaji, pa su konstantno bombardovane informacijama o naizgled ugodnom, a posve nestvarnom načinu urbanog življenja - navodi se u najavi ove drame.

Portal Analitika