Scena

"Veče Mocarta" u Matici crnogorskoj na Cetinju

Koncert kamerne muzike pod nazivom "Veče Mocarta" biće večeras priređeno u cetinjskom ogranku Matice crnogorske od 20 časova.
"Veče Mocarta" u Matici crnogorskoj na Cetinju
Portal AnalitikaIzvor

Repertoar večeri čine poznata djela Volfganga Amadeusa Mocarta: dvije Sonate za violinu i klavir, K 304 i K 301, i Klavirski kvartet K 478.

Program će izvesti kvartet koji čine Maja Popović (klavir), Perin Kinkin (violina), Vladislava Drašković (viola) i Vladimir Drobnjak (violončelo).

- Koncert su inicirale urednica muzičkog programa u podgoričkom KIC-u Maja Popović i pedagoškinja u Francuskoj školi Perin Kinkin, koje, pored stalnih angažmana, zajendo sviraju iz ljubavi prema kamernoj muzici, čineći kamerni duo klavir. Na njihov poziv, pridružili su im se iskusni instrumentalisti i članovi Crnogorskog simfonijskog orkestra, Vladislava Drašković i Vladimir Drobnjak. Ovaj koncert je rezultat zajedničkog muziciranja, ljubavi i poštovanja prema Mocartovoj kamernoj muzici - navodi se u najavi ovog događaja.

Popović će ovom prilikom prezentirati program rada međunarodne Mreže za kamernu muziku (The Chamber Music Network - ACMP) sa sjedištem u SAD, kao njen predstavnik u Crnoj Gori. Cilj ACMP je da populariše izvođenje kamerne muzike pred što širom publikom i da se u interpretiranje uključe svi oni koji žele da muziciraju.

Portal Analitika