Scena

Koncert "MNE Muse" sa solistima u Muzičkoj školi u Tivtu

Centar za kulturu Tivat i Muzička škola Tivat organizuju koncert ženskog gudačkog orkestra MNE Muse sa solistima - Aleksejem Molčanovim na klaviru, Brunom Matijević na flauti i Nadicom Ristić na oboi.
Koncert "MNE Muse" sa solistima u Muzičkoj školi u Tivtu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Na programu će se naći djela Baha, Holsta, Babadzanjana i Britna. Koncert će se održati sjutra, u dvorani Muzičke škole u Tivtu, sa početkom u 20 časova.

Orkestar "MNE Muse" osnovan je u junu 2013. na inicijativu violinistkinje Tomoko Sagava. Članice orkestra su već afirmisani muzičari, što kao članovi Crnogorskog simfonijskog orkestra, tako i kao profesori u muzičkim školama.

koncert-tivat

Ideja o osnivanju ovakvog ansambla proizišla je iz dugogodišnjeg zajedničkog muziciranja, sa ciljem da se unaprijedi muzička kultura, popularizuje umjetnička muzika i edukuje mlađa populacija u Crnoj Gori.Pored koncerata, cilj orkestra je i organizovanje humanitarnih koncerata i seminara, uz pružanje mogućnosti mladim umjetnicima (učenicima muzičkih škola i studentima) da nastupe kao solisti uz pratnju orkestra, kao i saradnja sa renomiranim muzičarima iz zemlje i inostranstva.

Članice orkestra MNE Muse su - violine: Milena Vuković, Ana Živković, Tanja Bogdanović, Vedrana Rašović; viole: Ilijana Blagojević, Anda Buši; violončela: Maja Antić, Nikolina Stepanović i kontrabas: Neda Mališić.

Orkestar "MNE Muse" ima podršku CKB banke, koja je u međuvremenu postala njihov glavni sponzor.

Portal Analitika