Scena

Nadrealno istinita monodrama Tonke Alujević u KC "Gavroche"

Splitska autorka i komičarka Tonka Alujević izvešće sjutra monodramu "Jubav u vrime kupusa" u Kulturnom centru "Gavroche" od 21 čas.
Nadrealno istinita monodrama Tonke Alujević u KC "Gavroche"
Portal AnalitikaIzvor

- "Jubav u vrime kupusa" je monodrama spletena od niza duhovitih, ali i potresnih ljubavnih priča koje, iako su istinite, djeluju potpuno nadrealno. Na ovim nesretnim prostorima borili smo se i gorili za svoja prava na religiju, nacionalnost, političko opredjeljenje i seksualnu orjentaciju, za feminizam, životinje i zaštitu prirode, dok su ljubav i naš emotivni život gurani pod tepih, onamo gdje nikome nisu mogli smetati. Iako se radi o teatru, ovo nije gluma nego pripovjedanje o nečemu što nam se svima dogodilo. Ovo je iskreno podsjećanje na najbolji dio svih nas - kalaza je Alujević o svom komadu.

Poznata splitska spisateljica, putopisac, autorka dokumentarnih emisija i TV emisija, nakon niza uspješnih projekata i tri objavljene knjige, posvetila se autorskoj monodrami. "Jubav u doba kupus" do sada je izvođena širom Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, a u KC "Gavroche" imaće svoju crnogorsku premijeru.

Broj mjesta je ograničen na 50, pa organizatori moli zainteresovane da rezervišu kartu putem adrese elektronske pošte: gavrochecenter@gmail.com

Portal Analitika