Scena

"Urnebesna tragedija" dvije večeri u CNP-u

"Urnebesna tragedija" Dušana Kovačevića u režiji Veljka Mićunovića biće večeras i sjutra igrana na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta od 20 časova.
"Urnebesna tragedija" dvije večeri u CNP-u
Portal AnalitikaIzvor

Uloge tumače: Ana Vujošević, Mladen Nelević, Vule Marković, Nada Vukčević, Branimir Popović, Branka Stanić, Meto Jovanovski, Milivoje Obradović i Momo Pićurić.

- Toliko se nekih i tužnih i ružnih stvari dešava na sceni, ali sa crtom duhovitosti koja publici daje jednu opuštenost, a s druge strane im steže stomak. Ne može se reći da i danas nije kao devedesetih, jer smo u posljedicama tih godina. Tada je ovaj komad "igrao" na neku drugu notu, dok je sada taj vremenski otklon odlično profunkcionisao. A ono najljepše iz komada je taj optimističan kraj: da mladić, ipak, postaje zdrav i normalan i da nalazi svoju bolju budućnost – kazala je glumica Ana Vujošević o komadu u kome igra.

Producent predstave je Janko Ljumović, dramaturg Slobodan Obradović, scenograf i kostimograf Miodrag Tabački, muziku je izabrao reditelj, asistentkinja kostimografa je Lina Leković, a izvršna producentkinja Nela Otašević.

Portal Analitika