Scena

Filmovi Vudija Alena u DODEST-u

Ciklus filmova Vudija Alena počeće večeras prikazivanjem romantične komedije "Ljubav u Barseloni" iz 2008. godine u sali DODEST Kulturno-informativnog centra "Budo Tomović", od 21 čas.
Filmovi Vudija Alena u DODEST-u
Portal AnalitikaIzvor

Nakon ovog filmsa sa Rebekom Hol, Skarlet Johanson i Havijerom Bardemom, sjutra će u istom terminu biti prikakazano ostvarenje "Ponoć u Parizu" iz 2011. godine. Za srijedu je najavljena projekcija filma "Rimu, s ljubavlju" iz 2012. godine, a 14.maja na programu je "Menhetn" iz 1979. godine.

Prvi filmovi Vudija Alena (Woody Allen) bile su mahom parodije. Prvi scenario napisao je 1965. godine za film "Šta ima novo, mačkice?" u kojem se pojavljuje i kao glumac uz legendarnog Pitera Selersa. Kao reditelj debitovao je u "Šta ima Tajger Lili?", a 1977. godine dobio je dva Oskara za tragikomediju "Eni Hol". Sa "Purpurnom ružom Kaira" osvojio je Zlatni globus i nagradu BAFTA za scenario, trećeg Oskara i Zlatni globus dobio je za film "Hana i njene sestre". U njegovoj profesionalnoj biografiji je čak 70 filmova u kojima je bio režiser, scenarista ili glumac, a često i sve to istovremeno, a za sada posljednjeg Oskara dobio je 2011. godine za najbolji originalni scenario filma "Ponoć u Parizu".

Ulaz na projekcije je besplatan.

Portal Analitika