Scena

"Filomena Marturano" na sceni Nikšićkog pozorišta

Nagrađivana predstava "Filomena Marturano" nastala u koprodukciji Gradskog pozorišta iz Podgorice i tivatskog Centra za kulturu, biće večeras izvedena na sceni Nikšićkog pozorišta od 20 časova.
"Filomena Marturano" na sceni Nikšićkog pozorišta
Portal AnalitikaIzvor

Komad, koji je premijerno izveden 25. oktobra 2013. godine, režirao je Jagoš Marković po tekstu Eduarda de Filipa. Naslovnu ulogu tumači Anita Mančić, dok su ostale povjerene Branimiru Popoviću, Jelisaveti Sablić, Vlastimiru Stojiljkoviću (Božidar Bole Stošić kao alternacija), Momčilu Otaševiću, Emiru Ćatoviću, Božidaru Zuberu, Kristini Stevović, Simu Trebješaninu i Andrei Mugoši.

Osim režije, Marković potpisuje i adaptaciju teksta, prema prijevodu Danijela Načinovića.

Predstava "Filomena Marturano" dočarava zanimljivu viziju Mediterana i mediteranskih naravi kroz priču o porodičnim vrijednostima i ljubavnim strastima.

- Priča o braku, ljubavi i strasti... Nova interpretacija teksta Jagoša Marković pršti od strasti, emocija i humora koji obavija intimnu dramu dvoje ljudi emocija i strašću spojenih u jedno, a životnim i socijalnim prilikama otrgnutim jedno od drugog. Likovi u predstavi kreću se između humora, satire, cinizma i duboke i istinske drame - siže je ovog komada.

Portal Analitika