Scena

"Lukrecija iliti Ždero" u Velikoj sali podgoričkog KIC-a

Predstava Gradskog pozorišta "Lukrecija iliti Ždero" biće sjutra izvedena u Velikoj sali KIC-a "Budo Tomović" od 20 časova.
"Lukrecija iliti Ždero" u Velikoj sali podgoričkog KIC-a
Portal AnalitikaIzvor

Reditelj Jagoš Marković se ovom renesansno-baroknom predstavom nepoznatog kotorskog autora nakon 14 godina vratio režiranju za podgorički teatar.

- Priča je upotpunjena dubokim skeniranjem ovdašnjeg mentaliteta koju je Jagoš Marković donio kao maštovitu i mediteranski obojenu pozorišnu postavku, stilizovanu i ekstatičnu u svojim traganjima. Marković je ovu predstavu režirao od naše euforije, od naše depresije, od radosti, mentaliteta, pa onda i od tog viška života, koji vodi ipak u jednu razularenost i smrt. A sa druge strane tu je ljubav koja vraća iz smrti u život – ističu iz Gradskog pozorišta.

Brojnu glumačku ekipu čine: Kristina Stevović, Emir Ćatović, Branimir Popović, Dubravka Drakić, Božidar Zuber, Mišo Obradović, Momčilo Otašević, Slaviša Grubiša, Simo Trebješanin, Jelena Simić, Julija Milačić i Maja Šarenac, a na sceni su još Radmila Božović, Smiljana Martinović, Filip Đuretić, Marko Radonjić, Danijela Vukadinović, Andrea Delibašić, Ivana Drakić, Sanja Vujović, Ana Babac, Jelena Vukčević, Slobodan VukčevićMilovan Vuković, Ana Babac i Velimir Čukić.

Marković je za ovu komediju uradio dramatizaciju, osmislio scenu i izabrao muziku, dok je kostime dizajnirala Bojana Nikitović.

Portal Analitika