Scena

"Penelopijada" u Zetskom domu

Drama "Penelopijada" nastala u korpodukciji tivatskog Centra za kulturu iz Tivta i April production-a iz Toronta, biće sjutra izvedena u Kraljevskom pozorištu "Zetski dom" na Cetinju od 20 časova.
"Penelopijada" u Zetskom domu
Portal AnalitikaIzvor

Tekst predstave napisala je Maragret Atvud, a režirala Dragana Varagić. Glumački ansambl u potpunosti čine žene, i to Dubravka Drakić, Tanja Bošković, Ivana Mrvaljević, Kristina Stevović, Jelena Simić, Smiljana Martinović, Vesna Vujošević i Karmen Bardak. Prevod teksta uradila je Bojana Vujin, scenografiju Ketlin Irvin, a kostime Jelisaveta Tatić-Čuturilo. Muziku je komponovao Aleksandar Gajić, koreografiju osmislila Slavka Nelević, a dizajner svjetla je Rade Stamenković.

- Ovaj komad je borba da se kaže istina koju bi najradije svi zaboravili. Istina je ljekovita. Pitanje istine je pitanje identiteta... Komad je i neka vrsta pobune protiv Homera i vjerodostojnosti njegove priče. I ne samo njegove - ni Penelopa nam ne kaže baš sve, boreći se sa istinom koju bi najradije zaboravila - zapisala je rediteljka Varagić o komadu koji je u avgustu prošle godine postavila na scenu.

Portal Analitika