Scena

Koncert Eden Sekulović i Anele Čindrak u KC "Gavroche"

Duo koji čine Eden Sekulović i Anela Čindrak nastupiće večeras u Kulturnom centru "Gavroche" od 22 časa
Koncert Eden Sekulović i Anele Čindrak u KC "Gavroche"
Portal AnalitikaIzvor

Mlade umjetnice koje izvode interesantan repertoar na čelu i harmonici već su nastupale u ovom kulturnom centru. Nedavno su nastupile na beogradskom Mehfestu, odakle su se vratile sa zlatnom plaketom.

Studentkinja Muzičke akademije na Cetinju, Eden Sekulović, započela je muzičko obrazovanje u Školi za muzičke talente "Andre Navara" u Podgorici, gdje je od šeste godine pohađala violončelo u klasi prof. Alekse Asanovića. Prvi nastup imala je već sa sedam godina, a godinu dana kasnije osvaja Zlatnu liru na Muzičkom festivalu mladih Crne Gore. Pohađala je brojne mastojrske kurseve u zemlji i inostranstvu, i osvajala nagrade.

Alena Čindrak završila je odsjek za harmoniku niže muzičke škole u Bijelom Polju, i školovanje nastavila u klasi prof. Irene Merdović u podgoričkoj Muzičkoj školi "Vasa Pavić". Sada je student specijalističkih studija Muzičke akademije na Cetinju u klasi prof. Predraga Jankovića.Učestvovala je na takmičenjima u Crnoj Gori i inostranstvu, gdje je osvojila više nagrada. Nastupa kao solistkinja, član kamernih sastava i orkestara. Sarađivala je i sa eminentnim muzičarima i profesorima.

Cijena karte za večerašnji koncert je tri eura, a organizatori preporučuju rezervaciju mjesta putem adrese: gavrochecenter@gmail.com.

Portal Analitika