Scena

Karadaglić i Vladimir Maraš & banD sa gostima 21. maja na EXPO-u

Miloš Karadaglić i Vladimir Maraš & banD sa gostima nastupiće u muzičkom dijelu programa kojim će Crna Gora biti predstavljena na Dan nezavisnosti, 21. maja, na Svjetskoj izložbi EXPO 2015 u Milanu, saznaje Portal Analitika.
Karadaglić i Vladimir Maraš & banD sa gostima 21. maja na EXPO-u
Portal AnalitikaIzvor

Njihovi koncerti dio su programa našeg zvaničnog predstavljena koje će biti upriličeno na trgu Biomediteranskog klastera, u okviru koga je i paviljon naše zemlje.

- Za dan predstavljanja, kompletan EXPO biće u znaku Crne Gore. U prijepodnevnim satima planirani su događaji iz zvaničnog protokola, tokom kojeg će se obratiti zvaničnici Crne Gore i zemlje domaćina, Italije. U tom dijelu programa planiran je kratak koncert Miloša Karadaglića. Biće to poslastica za sve ljubitelje vrhunskog muziciranja na gitari, a Miloš je svakako naš najpoznatiji muzički brend - najavio je za Portal Analitika Vladimir Maraš, kome je povjeren upravo muzički segment dana Crne Gore na EXPO-u.

Kako kaže, večernji dio programa biće priređen u Auditorijumu, centralnoj sali sa 1.300, u kojoj će se jednočasovnim koncertom predstaviti Vladimir Maraš & banD sa gostima.

- Predstavićemo se prepoznatljivim repertoarom crnogorske tradicionalne muzike u modernim aranžmanima i sa gostima koji će unijeti dodatni kvalitet koji crnogorska muzička scena posjeduje u ovom trenutku. Uz moj bend, koji čine Petar Radmilović (bubnjevi), Slobodan Božanić (bas), Šule Jovović (gitara), Ljubiša Paunić (saksofon i flauta), Vladimir Krnetić (truba i fligl horna) nastupiće nekoliko gostiju, koje sam pozvao jer smatram da predstavljaju ono najbolje u crnogorskoj muzici u ovom trenutku. To su Dragoljub Đuričić na bubnjevima i udaraljkama, Miloš Karadaglić na gitari, Ana i Ida Muratagić na klaviru, Eden Sekulović na violončelu i džez pjevačica Iva Kostić. Daleko od toga da mislim da su isključivo oni najbolji, ali za ovaj koncept to je bilo jednostavno bilo najlogičnije - pojasnio je naš sagovornik.

Repertoar tog konceta će, dodaje, biti "standardan". Tačnije, na njemu će se naći numere sa tri izdanja, uz neke novitete.

- Na sreću, kompletan koncert biće sniman, pa će publika u Crnoj Gori imati priliku da čuje i vidi kako je sve izgledalo. Da bismo imali što kvalitetniju muzičku produkciju, sa ovom ekipom ići će i Aleksandar Buzadžić, vrsni audio-inženjer iz Novog Sada, koji će tonski zapisati kompletan koncert i kasnije ga studijski obraditi - rekao je Maraš.

Crnogorski paviljon će 21. maja biti "u službi" prijema gostiju i u njemu tada neće biti muzičkih dešavanja, ali ne znači da od 1. maja 31. oktobra u njemu neće biti drugih programa.

- Tokom šest mjeseci EXPO-a, muzički programi koje organizuju zemlje koje pripadaju Biomediteranskom klasteru - u kome je i crnogorski paviljon - održavaće se u zajedničkom prostoru, na klasterskom Trgu, po prethodno utvđenom rasporedu. U crnogorskompaviljonu će se još emitovati dva filma koja na najbolji način predstavljaju prirodne ljepote Crne Gore, priređene izložbe djela crnogorskih umjetnika i mnoge druge pojedinačne programske aktivnosti, koje će svakom zainteresovanom gostu paviljona ostati u lijepoj uspomeni - zaključuje Maraš za Portal Analitika.

K.J.

Portal Analitika