Scena

Sjenke i hip-hop u jedinstvenoj predstavi na sceni podgoričkog KIC-a

Francuska Trupa "Bakus" predstaviće se večeras hip-hop komadom "U sjenci Kore" u Velikoj sali KIC-a "Budo Tomović" od 21 čas, u okviru programa "Dana frankofonije".
Sjenke i hip-hop u jedinstvenoj predstavi na sceni podgoričkog KIC-a
Portal AnalitikaIzvor

- Koncept ovog pozorišta sjenki nastao je 2011. godine, nakon susreta koreografa Mikaela Siksa i talentovanog plesača Samija Lovijat-Tapijea. Ovaj koreografski projekat poigrava se beskrajnim prostorom vizuelnog polja - onoga što vidimo i onoga što želimo da vidimo. Iz poetskog ugla, rastrzan između kraljevstva sjenki i svijeta koji ga okružuje, gledalac više ne zna gdje prvo da pogleda... Ovim koreografskim komadom, Mikael Siks nudi poetski dijalog tijela i svjetlosti, stvarnog i virtuelnog svijeta. Poput boginje Kore, plesači se suočavaju - jedan po jedan - sa svjetlošću i sjenkom. Kada svjetlost udahne život tijelu, ono počinje da provocira i pravi nevolje. Igra projekcija, kineskih sjenki i preciznosti pokreta čini da gledalac tone u konfuziju predstave, koja se pojačava kroz muziku i lakoću izvođenja učesnika ovog hip-hop spektakla - navodi se u najavi ovog događaja.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.